INFO KEEPERSSCHOOL

KEEPERSSCHOOL OLDENZAAL

Bij Keepersschool Oldenzaal (KSO) staan de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdkeep(st)er centraal. Zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar, ongeacht het niveau, kunnen deelnemen aan de keeperstrainingen. Naast het aanleren of verder ontwikkelen van de keepersvaardigheden, trainen wij  voornamelijk in spel- en wedstrijdvorm. Uitgangspunt hierbij is dat de keep(st)er het uiteindelijk in een wedstrijd moet laten zien. Dat betekent zowel aandacht voor techniek van het keepen maar ook voor het voetballende aspect en het ‘hoe en waarom’ in een wedstrijd ! KSO is één van de weinige keepersscholen die, naast de speciale keeperstrainingen, tevens voetbaltraining integreert in haar trainingen.

Keepersschool Oldenzaal werkt onafhankelijk. Mede daardoor zijn de deelnamekosten lager dan bij andere voetbal- en keepersscholen (ca. 30%). Desondanks zijn wij in staat de keep(st)ers een solide opleiding aan te bieden met gevarieerde en aktuele oefenstof. Vanzelfsprekend is daarbij ook oog voor talent. Om deze kwaliteiten te kunnen waarborgen bieden wij per locatie slechts plaats aan 36 tot 42 jeugdkeepers. De keepersschool is er trots op dat er sinds 2015 al achttien van haar keep(st)ers zijn doorgestroomd naar …. of stagetrainingen volgen bij  verschillende jeugdselecties van o.a. de KNVB, de FC Twente-Academy, de voetbalschool van Go Ahead Eagles, de Graafschap, Prestige Football Academy en diverse Kreisauswahlen (regioselecties) in Duitsland.

Cas Hoepman FC Twente-Academy O13 en Jurre Nijland PFA O13

DE TRAININGEN BIJ DE KEEPERSSCHOOL

Keepersschool Oldenzaal traint niet een heel voetbalseizoen maar in twee modules van 11 trainingen. Één module voor de winterstop en één module na de winterstop. Wij zijn een voorstander van modules. We trainen mede daardoor op de dagen dat er weinig tot geen kans bestaat dat de trainingen door de weersomstandigheden moeten worden afgelast of moeten worden verplaatst. Daarnaast zijn wij van mening dat er sprake dient te  zijn van een gezonde ‘arbeids- rustverhouding’ voor de over het algemeen nog jonge keep(st)ers. Immers zij volgen naast de trainingen bij de keepersschool veelal ook nog de trainingen bij hun eigen vereniging.

Onze trainingen staan onder leiding van opgeleide dan wel ervaren keeperstrain(st)ers. Wij zijn één van de weinige keepersscholen die het trainen in kleine groepen niet nastreeft maar ook daadwerkelijk garandeert. Er wordt getraind in groepen van maximaal 4 keep(st)ers die zijn samengesteld op basis van niveau. Een ieder kan zich daardoor op zijn of haar eigen niveau (basis of gevorderd) verder ontwikkelen.

INFO EN KOSTEN MODULE

  • De kosten voor een module van 11 trainingen bedragen € 149,99 (ca. € 13,50 per training).
  • Iedere keep(st)er in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaren, ongeacht het niveau, kan zich voor de trainingen inschrijven.
  • De trainingen zijn erg gevarieerd en er wordt gebruik gemaakt van aktuele oefenstof.
  • De trainingen worden gevolgd in de uniforme kleding van de keepersschool. Elders op de site is deze kleding te zien en te bestellen.
  • Een gemiste training kan in overleg worden ingehaald op een andere locatie van de keepersschool.

KLIK HIER VOOR DE TRAININGSKLEDING KSO

TRAINEN OP BASISNIVEAU

Beginnersniveau. Op dit niveau wordt veel aandacht geschonken aan de techniek en basisvaardigheden van het keepen. De kracht zit hem in de herhalingen. De volgende aspecten zullen hierbij op een speelse wijze aan bod komen :

– Vangen van de bal
– Verwerken van de bal
– Vallen, duiken en zweven
– Insnijden
– Uitgangshouding keep(st)er
– Voetenwerk / Coördinatie
– Positie in en voor het doel
– Uittrappen

TRAINEN OP GEVORDERD NIVEAU

Op dit niveau hebben de keep(st)ers de basismodule met goed gevolg afgelegd en of beheersen zij genoemde basisvaardigheden. Tijdens de trainingen  worden de vaardigheden verder uitgebreid, de trainingsintensiteit verhoogd en zal de nadruk worden gelegd op de spel- en wedstrijdvormen.
Hierbij komen o.a. de volgende onderdelen aan bod :

– Vangen van de bal
– Verwerken van de bal
– Vallen, duiken en zweven
– Insnijden
– Uitgangshouding
– Voetenwerk / Coördinatie
– Positie in en voor het doel
– Uittrappen
– Meevoetballen
– Spelhervattingen
– Wedstrijdvormen

VARIATIE IN DE TRAININGEN

KSO biedt haar keep(st)ers gevarieerde trainingen en aktuele oefenstof. KSO put hierbij uit meer dan 400 verschillende oefeningen.

TERUG NAAR DE BEGINPAGINA